Home

Tafels oefenen op Tafeleiland

Waarom tafels oefenen?

Welkom op het Tafeleiland. De tafels oefenen doe je hier. De tafels zijn erg belangrijk, het is de basis bij veel rekensommen in de hogere groepen, op de middelbare school en later zelfs op het hoger onderwijs. Het is natuurlijk ook belangrijk in het dagelijks leven, als je bijvoorbeeld op de markt bent en even snel iets uit wilt rekenen. Meestal worden de tafels in groep 4 en groep 5 geleerd. In groep 4 vaak de tafels van 1 t/m 5 en 10 en in groep 5 alle tafels. Kinderspelletjes.nl heeft deze oefening ontwikkeld zodat het oefenen nog eenvoudiger wordt.

De oefeningen zijn opgedeeld in verschillende eilanden (niveaus).
Bij niveau 1 krijg je de tafel van 1 en 2.
Bij niveau 2 krijg je de tafel van 3 en 10.
Bij niveau 3 krijg je de tafel van 4 en 5.
Bij niveau 4 krijg je de tafel van 6 en 7.
Bij niveau 5 krijg je de tafel van 8 en 9.

Niveaus Tafeleiland

Elk niveau bevat 42 vragen. De vragen bestaan uit meerkeuze en open vragen. Doordat er meerkeuze en open vragen door elkaar worden gesteld, wordt er sneller geleerd. Als je een niveau aanklikt krijg je voordat de oefening start eerst nog de tafels te zien die bij dat niveau horen. Lees de tafels hard op voor, zodat ze je beter bij blijven. Dan kan het tafels oefenen beginnen. Bij de meerkeuze vragen krijg je 6 seconden om het antwoord aan te klikken. Bij de open vragen moet je de vraag binnen 8 seconden beantwoorden. Bij de open vragen krijg je iets meer tijd, omdat typen iets langer duurt dan aanklikken. Aan het einde van de oefening krijg je een cijfer.

Keersommen oefenen op Tafeleiland is prettig door de mooie vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. Tafeleiland is echt bedoeld om te oefenen. Om te controleren of iemand de tafels goed beheerst werkt overhoren of een werkblad invullen het beste. Als je tafels wilt oefenen met behulp van spelletjes, dan kan je deze spelen in de maaltafels categorie.
Wil je meer sommen oefenen, bijvoorbeeld plussommen, minssommen en breuken? Kijk dan ook eens op Rekenen.nl. Tafeleiland is een onderdeel van Kinderspelletjes.nl. Kinderspelletjes.nl is een website met spelletjes voor kinderen. Alle spelletjes zijn opgedeeld in categorie├źn zodat je snel je favoriete spelletjes kunt vinden. Onze favoriete spellen zijn Baby Hazel, Frozen en vliegtuig spelletjes. We werken veel met plaatjes zodat het navigeren eenvoudig is. Als je vragen of tips hebt over tafeleiland laat het dan weten via ons contactformulier. We zijn altijd op zoek naar verbeterpunten.

© 2024 Kinderspelletjes.be - Alle rechten voorbehouden - Contact - Disclaimer